A Volanbusz 21 uj jarmuvet allit forgalomba Komarom Esztergom megyeben

A Volánbusz három új Volvo 8900-as autóbuszt állít forgalomba Komárom-Esztergom megyében márciustól, és ezeket a nyár közepéig további 18 Magyarországon gyártott Mercedes-Benz Reform 501-es busz követi – jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára a tatabányai buszpályaudvaron.

Mosóczi László elmondta, a fejlesztés értéke meghaladja a másfél milliárd forintot. Az akadálymentes, légkondicionált, utastájékoztató és mobiltelefontöltő aljzatokkal ellátott járművekkel tizenkilenc megyei útvonalon találkozhatnak az utasok. Mosóczi László tájékoztatott arról, hogy Komárom és Révkomárom között járnak a Volánbusz első elektromos buszai. Vasúton Budapest és Esztergom, valamint Győr között emeletes motorvonattal lehet utazni, valamint február eleje óta járnak a térségben az IC vonatokon a MÁV saját fejlesztésű és gyártású legmodernebb szerelvényei.

Bencsik János, Komárom-Esztergom megye 1-es számú választókerületének országgyűlési képviselőjelöltje a fejlesztés irányairól szólva elmondta, hogy elektromos buszokkal szeretnék megújítani Tata tömegközlekedését, illetve szorgalmazza a Tata és Agostyán közötti útszakasz felújítását.

Forrás: MTI

Előző cikkTovább élénkült a lakáspiac februárban
Következő cikk540 millió forint felajánlás érkezett eddig a Híd Kárpátaljáért segélyprogramon keresztül