IMG 7440

A Magyary Zoltán Népfőiskolai Társaság Vértesszőlősön a helyi sportegyesülettel együttműködve sportnapot szervezett, melynek helyszíne a település sportpályája volt.

A sportjátékokat a fedett csarnokban, a karate bemutatót és mazsorett csoportok produkcióját a szabadtéri füves területen láthatták az érdeklődők. A karate szakosztály 1995-ben alakult, tagjai a shotokan harcművészet fogásait sajátítják el edzéseiken. Bemutatójukon keresztül ízelítőt kaphattunk ebből a különleges műfajból is.

Az egyesületnél a mazsorett szakosztály három korosztályban működik, látványos koreográfiáikkal már 1998-óta kápráztatják el nézőiket.

Déltől az éhes látogatókat a szervezők finom gulyáslevessel vendégelték meg.

A sátraink árnyékában, napsütéstől védett helyen a gyerekek kézműves foglalkozásokon gyapjúból, a nemezelés két különböző technikájával készíthettek ékszereket.

Fontos számunkra a szűkebb és tágabb környezetünk értékeinek a bemutatása.  Ezen a rendezvényen is népszerűsítettük az országos értékeket bemutató „Értékekre hangolódva” című társasjátékot, a vármegyei értékeket bemutató „Ripa és barátai­­ – a nagy kincsvadászat Komárom-Esztergom vármegyében” című családi társasjátékot, valamint örömmel játszottak a malomjátékkal is. Kicsik és nagyok késő délutánig szórakozhattak a programon.

Előző cikkFogyatékkal élők 2. tatai tófutása
Következő cikkA Magyary Zoltán Népfőiskolai Társaság „Értékes Műhelyei”- kiállításmegnyitó