Ez evben eddig mintegy 75 milliard forint csaladi adovisszateritest igenyeltek vissza a gyermeket nevelo szulok hazankban.

Tállai András a Pénzügyminisztérium parlamenti ügyekért felelős államtitkára elmondta, hogy eddig több mint 300 ezer olyan gyermeket nevelő szülő nyújtotta be bevallását, akinek jár a családi adóvisszatérítés, de ez a szám még tovább nőhet, hiszen egészen 2027. december 31-ig még be lehet nyújtani az adóvisszatérítés kiutalása érdekében az önellenőrzést.

A magyar családi adóvisszatérítés nemcsak a hazai adózás történetében, hanem nemzetközi szinten is egyedülálló kezdeményezés. Tállai András szerint az érintettek széles köre miatt is példaértékű a folyamat, hiszen a gyermeket nevelő szülők mellett, a 2021-ben várandós édesanyáknak és házastársuknak, valamint a rokkantsági járadékban, illetve saját jogon családi pótlékra jogosultaknak is jár.

Mindenki vegye figyelembe, hogy AZ ADÓBÓL VISSZAJÁRÓ ÖSSZEG MINDEN, 2021-BEN CSALÁDI KEDVEZMÉNYRE LEGALÁBB EGY NAPIG JOGOSULT GYERMEKES SZÜLŐNEK JÁR .

Forrás, fotó: Origo.hu

Előző cikkHétvégén is intézhetők a lejárt személyi okmányok
Következő cikkEgészen döbbenetes méretű gyémántot talált egy bányacég az afrikai Leshotóban. A drágakő 129 karátos. Mint tudjuk 1 karát súlya 200 milligramm.