Hangtal Foto 3

Helyszín: Vakok Intézete, Tata

2023 februárjában került sor hangtálas bemutatóra, hangfürdőre a VÁI Tatai Rehabilitációs Telephelyén, melyet egy meghívott vendég, Kelemen Krisztina tartott tibeti hangtálakkal. Krisztina elmondása szerint közel 9 éve foglalkozik hangtálakkal, ez idő alatt rengeteg tapasztalatot szerzett. A bemutatón 7 ellátott intézeti lakó vett részt.

A foglalkozáson a lakók ülő és fekvő testhelyzetben vettek részt, a földön előzőleg előkészített leterített szivacsokon, kényelmes ruha viseletben. Mindezek után Krisztina elmondta, hogy fog zajlani a foglalkozás: milyen eszközöket fog használni, és ezek milyen módon hatnak majd a megszólaltatásukkor a szervezetükre. Az előadásában elhangzott a „csakrákra” – energiaközpontokra gyakorolt pozitív hatás is, melyet egyenként vettek sorra.  Az előadás közben mesélt a hangtál történetéről, annak származásáról, s hogyan vált népszerűvé a meditatív világban.  A lakók egyenként ki is próbálhatták a hangtálak megszólaltatását.

A foglalkozás további részében egy 40 perces „ hangfürdőt” vettek.  Az előadás során kellemes, relaxált állapotba kerültek, feltöltődtek a meditatív élményektől.  Krisztina elmondta a hangfürdő lezárása gyanánt, hogy figyeljenek a bőséges folyadék fogyasztásra a nap hátralévő részében. A foglalkozás végeztével többen beszámoltak arról, hogy energikusabban érzik magukat.

Forrás : Szilágyi Andrea – Programfelelős,  szabadidő-szervező

Hangtal Foto 1
Előző cikk13. jó gyakorlat: „A kenyér is házhoz jön!”
Következő cikkIskolai érzékenyítő program