kghvftfuzgigtzu 1

2023.10.04.

A többi 18 hálózati taggal együtt Lakiteleken, a Kölcsey Házban gyülekeztünk, hogy egy közös, határainkon innen és túli rendezvényen vegyünk részt. A meghívott szervezetek legfőbb feladata a tavaly decemberi találkozó óta eltelt időszak történéseinek, szakmai eseményeinek összefoglalása, s a hálózati vezetőség és tagság elé tárása.

kghvftfuzgigtzu

Legelőször is mi, a tagok kaptunk szót, hogy egy-egy prezentáció formájában felvonultassuk a majd’ egy évnyi tevékenységeinket. Borsó Tibor Népfőiskolánk képviseletében számot adott az idén eddig elvégzett kulturális eseményeinkről, közösségi programjainkról. Beszélt a hagyományos nagyrendezvényeinkről (Magyary emlék- és tudományos konferenciáink) a névadónk emléke előtti tisztelgés jegyében, a partnerségi programokon való részvételeinkről, partnerlátogatásokról. A közönség hallott még a megújult, de hagyományos népfőiskolai sorozatunkról (szabadegyetemi kurzusok évszakokra bontva), felsőfokú oktatási intézményekkel kötött együttműködésünkről, az önkéntességet támogató és népszerűsítő törekvéseinkről. Kommunikációs tevékenységeink mellett sorában szó esett még a jövőbeli terveinkről: a határon átnyúló kapcsolatrendszerünk erősítéséről, az NMI térségi kultúrafejlesztési mintaprogramjában való kiemelkedő szerepünkről, valamint az infrastrukturális fejlesztési elképzeléseinkről.        

1111

A tagság beszámolóit követően Dr. Sütő Linda, a hálózat szakmai vezetője értékelte röviden az elmúlt egy év közös munkáját, majd Kárpáti Árpád „A magyar jövő szolgálatában” című kötetét mutatta be (a könyv egy példányát minden hálózati tag hazavihette).

22222
3333333

A rendezvény különleges eseményeként a hálózat közös logóját is megismerhettük, mely ezentúl segíti az egységes megjelenést, kommunikációt.

4444444

A frissen megjelent könyv mellé minden tag átvehette az új hálózati logóval ellátott roll-upját. A hálózat bővülése folyamatos, így erdélyi (Hegyközszentimre, Szováta, Székelyderzs, Csíkszentimre) várományosok is lehetőséget kaptak a bemutatkozásra.

A találkozó külön programpontjaként Sipos Bulcsú Kadosa, az Innovációs és Kulturális Minisztérium Kultúráért Felelős Államtitkársága kulturális tanácsadója összefoglaló értékelést tartott az elhangzott beszámolókról.

555555

Őt követően, zárszavában Lezsák Sándor, a lakiteleki Népfőiskola Alapítvány kuratóriumának elnöke kifejezte azon véleményét, mely szerint maga a hálózat olyan befektetés a jövőbe, melynek hatóköre az egész Kárpát-medencére érvényes.

6666666

A szakmai nap közös fotózással zárult.

77777777
Előző cikkVÉR-CSE – a generációk választása
Következő cikkNépfőiskolai hálózati műhelynapok