Idén 5. alkalommal rendezték meg Magyarországon a talán világszerte is egyedülálló, az Év Mentes Séfje versenyt, melyen az ételek és desszertek mindegyike glutén-, cukor-, tejmentes és vegán − olvasható a Mindmegette cikkében.A verseny célja, hogy felhívja a figyelmet az allergénmentes, egészséges táplálkozás fontosságára, valamint bemutassa, hogy így is lehet finoman és sokszínűen étkezni. Amatőr kategóriában Sasinszki Szilvia nyert, aki padlizsán schnitzert készített herby kuszkusszal, tahini szósszal és fehérrépapürével, valamint Fekete-erdő tortát vegán verzióban.
Profi kategóriában Zsolnay Gergely diadalmaskodott, aki az „Ember és Univerzum” –fenntarthatóság egy tányéron fantázianevű ételével és mentás-avokádós bavaroise krémjével, gluténmentes piskótaágyon, olajos magtészta alatt, almacukor karamellel a tetején desszert kreálmányával vette le a zsűri tagjait a lábáról.