Kepernyokep 2023 12 07 102450

Juhász Anna irodalmár és meghívott vendégei – egy festőművész, egy zenész és egy író – arra keresik a választ, hogy miképp reagál egymásra a kép, a hang és a szó, és miként ihletik meg jelen korunk történései és a természet átalakulása a kortárs alkotókat. A közérthető, zenés beszélgetésben a művészet olyan „megrendítő” pillanatait keressük, ami révén közelebb kerülhetünk saját magunkhoz, és ha ez egyáltalán lehetséges, néhány pillanatra a világ megértéséhez is.A SANCTUM kifejezés jelentése: saját szoba, vagy szentély. Ez az intim közeg a beszélgetéssel, zenével, festmények megismerésével lehetőséget teremt arra, hogy bemutassa az alkotás folyamatának átszellemült állapotát, meghittségét, emelkedettségét. Ebben a térben, a különböző művészeti ágak összefonódásában testközelbe kerülhetünk az alkotói folyamatokhoz és hatásaikhoz.

A program vendégei: JUHÁSZ ANNA PRIMA-DÍJAS IRODALMÁR, KULTURÁLIS MANAGER, a Petőfi Kulturális Ügynökség irodalomszakmai munkatársa, irodalmi sorozatok vezetője, filmek kreatív producere.

BÁNFÖLDI ZOLTÁN FESTŐMŰVÉSZ a Magyar Papírművészeti Társaság és a „C” csoport alapító tagja. Művészetében központi jelentőségű a hagyomány felhasználásának és újraértelmezésének igénye, a klasszikus téma iránti érdeklődés. Szerteágazó alkotói tevékenysége keretében foglalkozik kísérleti fotográfiával, videóval, mozaikkal és performansszal is. Mindemellett egyetemi docens, jelenleg az Óbudai Egyetem Építész karán látványtervezést is tanít.

LÁNG ZSOLT JÓZSEF ATTILA-ÉS TÉREY-ÖSZTÖNDÍJAS ÍRÓ. Szatmárnémetiben született,1990-től a Látó szépirodalmi folyóirat szerkesztője, azóta él Marosvásárhelyen. A Bolyai kötet szerzőjét irodalmi munkásságáról, számára fontos alkotói és történelmi kérdésekről, számára fontos kötetekről mesél az összművészeti esten.

BARABÁS LŐRINC DZSESSZTROMBITÁS, ZENESZERZŐ a budapesti improvizatív zenei élet egyik mozgatórugója. Az elmúlt tíz évben klubestjei és formációi termékeny talajt biztosítottak a jazz és az elektronika határmezsgyéjén kísérletező rokonlelkek számára. A művész családból származó alkotó színpadon trombitával, billentyűkön, laptoppal és loop stationnel egyedül szólaltatja meg szerzeményeit. Dátum: december 14. 17:00

Az esemény ingyenes, regisztrációhoz kötött.

Kapcsolat, információ: info@mznt.hu

                                     https://mznt.hu/

                                     06 30 290 2062

Rendezvényünkre várjuk szeretettel!

Előző cikkIdei utolsó alkalmához érkezett az Őszi Szabadegyetemünk
Következő cikkLezajlott az idei utolsó szabadegyetemi előadásunk is