image 23

2024. június 20-án a Wass Albert Művelődési Központba látogattunk el. A kisbéri Csipkeszakkör hívott és látott vendégül bennünket szeretettel.

image 21

Varga Mónika Aranycsipke díjas csipkeverő és társai meséltek történetükről, bemutatták műhelyüket, legkedveltebb alkotásaikat, házi finomságokkal kínáltak bennünket.

A kisbéri csipkések több mint 10 éve, előbb iskolai pályázat keretében, majd a művelődési házban, szakköri formában ismerték meg, és ma már művelik magas szinten ezt a gyönyörű kézműves technikát. Az egykori iskolások felnőttek, akik vissza-visszajárnak, a tanítók, szülők, nagyszülők pedig elsajátították a csipkeverés tudományát. A szakköri tagok közös tanulmányutakon, táborokban is bővítik tudásukat. Akár hiszi a kedves Olvasó, akár nem, itt is jókedvű, vidám emberek alkotják a közösséget!

image 22

A látogatás után valamennyien úgy gondoljuk, azok az alapok, melyeket megtanultunk az elmúlt 2 évben, sok lehetőséget biztosítanak a fejlődésre. Ehhez segítséget kaphatunk a kisbéri csipkésektől is, akiket mi is szívesen várunk Tatára.

Szöveg: Knappné Tölgyes Katalin
Fotók: Domai János

Előző cikkJövőnk a néphagyomány!
Következő cikkÚj inspirációk, látogatás Kisbéren