m5

A soron következő dunántúli hálózati műhelynap házigazdája Népfőiskolánk volt, a hálózat alapító tagjainak egyike. A találkozók sora azzal a céllal vette kezdetét, hogy az adott népfőiskola székhelyén összegyűlve a hálózat tagjai megismerkedhessenek a fogadó szervezet tevékenységeivel, működésével, az ott dolgozó kollégákkal, így a szakmai és a személyes kapcsolódások is könnyebben létrejöhetnek. A közös egyeztetésen pedig az aktuális hálózati témakörök, pályázati lehetőségek, a következő műhelynap részletei kerülnek napirendre.

Ezúttal február 14-én reggel Tatán, a polgármesteri hivatalban gyülekezett a dunántúli és a felvidéki hálózati népfőiskolák küldöttsége. Az agendánk szerint első programpontként prezentációval kezdtük a napot, mely az MZNT eddigi történetét, a működésünk és közművelődési tevékenységünk jellemzőit, legfőbb projektjeinket, partnerségünket, kommunikációnkat és jövőbeli terveinket mutatta be vendégeinknek.

m1
(Képünkön a prezentációt figyelő hálózati kollégáink)
m2
(Képünkön Farkasdi Tünde beszél közművelődési tevékenységeinkről)
m3 1
(Képünkön Borsó Tibor mutatja be a népfőiskola fundamentumait)

A bemutatkozást követően szakmai tanácskozásra ültünk össze. Közös célunk a pályázati lehetőségek felkutatása és megosztása, tehát ez a téma mindig fontos része a találkozóinknak. Persze, ilyenkor tapasztalatok is gazdát cserélnek, sőt a projektpartnerek is egymásra találhatnak országhatáron belül és kívül egyaránt. A gyakorlott pályázó szervezetek ilyenkor átadják szakmai tapasztalataikat, jó tanácsokkal látják el a leendő projektgazdákat – ahogyan most a mi Népfőiskolánk is megosztotta a mintaszerű partnerszerzés részleteit az azóta sikerrel lezárt Erasmus+ pályázata kapcsán.

A hálózati műhelynap szakmai részét lezárva, közös ebédünk elkötése után vendégeinknek bemutattuk a volt Piarista rendházban található irodáinkat, az ódon épület másik szárnyán található PERON Music Alapítvány mint partnerintézményünk tevékenységét, a Kőfaragó házban működő kiállítást és közösségi tereket. Sőt még a közeli Kálvária-dombra is felkaptattunk együtt a csodás látványért és a környező történelmi épületek, emlékek megtekintéséért. Három vállalkozó szellemű hálózati tag még a 175 lépcsőtől sem riadt vissza, hogy az egykori Turul Sörétgyár tetejéről is körülnézhessen, madártávlatból is láthassa gyönyörű városunkat és a környéket.

m4
(Képünkön a Kőfaragó házban tett látogatásunk)

Szöveg és képek: Dr. Nagyháziné Szabó Bernadette                    

Előző cikkÉvnyitó hálózati műhelynapunk Mezőörsön
Következő cikkMagyary Emlékkonferencia Héregen