tibor lengyelekjo

A Magyary Zoltán Népfőiskolai Társaság lengyel szervezetek képviselőit látta vendégül november 10-én székhelyén, a volt Piarista rendházban. A vendégek egy Erasmus+ pályázatuk keretében a társadalmi összefogás, a befogadás és a különböző generációk együttműködésének lehetőségeire voltak kíváncsiak.

Nem volt véletlen a lengyel szakemberek választása, mely szerint a tatai népfőiskola tevékenységi körét szándékoztak közelebbről is megismerni. Egyrészt a júniusban Tatára látogató dán népfőiskolai küldöttség szíves ajánlását is figyelembe vették. Másrészt Népfőiskolánk igazán releváns felnőtt tanulási intézmény eddig megvalósult és jelenleg is futó projektjeit tekintve. Ahogyan az angol nyelven bemutatott előadásunkban is látható volt, kiemelt hangsúlyt kap nálunk az önkéntesség népszerűsítése és segítése (idén már az 5. IKSZ Börzét szervezzük azért, hogy az 50 órás önkéntes munkát vállaló diákok és az őket fogadó szervezetek egymásra találjanak). Továbbá ingyenes szakköreink, ismeretterjesztő előadásaink minden életkorú és társadalmi helyzetű érdeklődő előtt nyitva állnak. Erasmus+ nemzetközi projektünkben jó gyakorlatokat gyűjtünk arról, hogyan tudnak az idősek és a fiatalok együttműködni a digitális képzéseken. A vendégek és a házigazdák szakmai eszmecserét is folytattak arról, hogyan lehet bővíteni a partnerséget, és megegyeztek későbbi közös projektek előkészítésében is.

A hivatalos programba illesztve a lengyel felnőttoktatási szakemberekkel sétát tettünk az Öreg-tó partján is, bemutatva a bámulatba ejtő épített örökségünket és a gyönyörű őszi színekben mutatkozó természeti kincseinket. S ha már ősz, november: még a hozzánk átutazóban érkező vadludakat is megcsodálhattuk.                

lengyelek teremben2
Előző cikkJÖN! JÖN! JÖN! Hamarosan itt az 5. IKSZ börze!
Következő cikkVÁRUNK AZ 5. IKSZ BÖRZÉN!