Party Bike

A Vakok Állami Intézete Tatai Öreg-tó Otthon lakói Party Bike konferencia-bicikli sportos-mozgásos programján vehettek részt. A programot régóta tervezték, két alkalommal is kitekertek a városba, valamint a Derítő-tó partjára (2023. 05. 02., kedd, 13:00-16:00, 2023. 05.09., kedd, 09:00-11:30.).

A csapat az intézmény udvarán gyülekezett és onnan indult. A Deák Ferenc úton tekertek egy darabig, majd az Öveges József út, Vértes út, Fáklya utca következett, és onnan a biciklis úton haladtak tovább egészen a Derítő-tó bejáratáig. A tó partján egy kis horgászházat is megtekinthettek, majd egy tóhoz vezető stégnél pihentek meg. A kilátás gyönyörű volt, szemet gyönyörködtető.  A látássérültek folyamatos szóbeli narrálással voltak ellátva, ez könnyítette az élmény befogadását.

Különleges Party Bike, a biciklizés forradalmian új, különleges módja, hogy közelebb hozza egymáshoz az embereket, így nagyon szórakoztató mozgásfajta.

A konferencia-biciklit 6 személy körbe ülve tekeri, míg további 1 ember kormányoz. Több mint 300 ilyen jellegű biciklit értékesítettek már, több mint 18 országban. A bicikli segítségével a látássérült személyek is megtapasztalhatják a kerékpározás örömeit.

                                                                          Írta: Szilágyi Andrea

                                                                           szabadidő-szervező

Előző cikkDalos délután Tatán a Vakok Állami Intézetében
Következő cikkKedves Iskolai közösségi szolgálatot teljesítő diákok!